Zorg bij u thuis

Persoonlijke zorg van STMG, nét even anders

De verzorging en verpleging is opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. De gemeente wordt verantwoordelijk voor álle maatschappelijke ondersteuning en niet-medische zorg. Hierdoor kan een deel van de verzorging, straks via de gemeente worden geregeld. In veel gemeenten starten daarom sociale wijkteams om de vragen voor zorg of hulp van burgers te coördineren en ervoor te zorgen dat iedereen goede, passende zorg krijgt. De wijkverpleegkundigen van STMG gaan nauw samenwerken met deze sociale wijkteams.

STMG-wijkteams
Om de zorg anders te kunnen organiseren, is STMG met kleine wijkteams gaan werken. De teamleden - verpleegkundigen, ziekenverzorgenden en verzorgenden - kennen de wijk en de mensen die er wonen. Ze kennen ook de huisartsen, andere zorg- en hulpverleners en vrijwilligers. Zo kunnen ze snel de juiste mensen inschakelen. Bij elke hulpvraag kijken zij samen met u altijd eerst naar wat u zelf kunt doen. Of er mensen in uw omgeving zijn die kunnen helpen, bijvoorbeeld uw partner, kinderen, andere familieleden of mensen uit de buurt. Het doel is om samen met u een oplossing te vinden voor uw hulpvraag. Ook in 2015 kunt u hiervoor gewoon bij STMG terecht.

Wat wij u kunnen bieden is ...

... maar ook ondersteunende diensten


Zorgdossier, uw zorg in een map
De afspraken die wij met u maken, leggen we vast in een Zorgdossier. Dit Zorgdossier blijft bij u thuis liggen. Onze zorgverleners houden in dit dossier bij welke afspraken met u zijn gemaakt en hoe de zorg verloopt. Zo weet u altijd waarop u kunt rekenen.
 

Nieuws

Terugblik 2016

STMG blikt in haar jaarverslagen met trots terug op 2016.

> lees verder

Veilige medicatiezorg

STMG heeft een overeenkomst gesloten over veilige geneesmiddelenzorg. ...

> lees verder

Word jij onze collega?

Ben jij een medewerker verzorging, wijkziekenverzorgende of verpleegku...

> lees verder