Nieuws | Nieuwsarchief

STMG neemt Personenalarmering over van SWOA

Per 10 januari 2013 heeft STMG alle klanten die gebruikmaken van de dienst Personenalamering van SWOA overgenomen. Gezamenlijk kiezen STMG en SWOA hiermee voor het belang van de klant. STMG heeft al veel klanten in de regio en ook omdat STMG naast personenalarmering professionele zorgachterwacht kan leveren. Veel klanten maken ook gebruik van andere diensten van STMG zoals persoonlijke verzorging of hulp bij het huishouden. Dit betekent dat klanten steeds met dezelfde organisatie te maken hebben.

Personenalarmering, altijd hulp binnen handbereik!

[meer...]

Succesvolle aanpak taalachterstand jonge kinderen

De gemeente Arnhem loopt voorop met haar VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) beleid. Als partner heeft Jeugdgezondheidszorg van STMG hierin een actieve rol.

Jeugdverpleegkundigen van het consultatiebureau informeren ouders over de mogelijkheden van Voor- en Vroegschoolse Educatie. Indien nodig verwijzen zij jonge kinderen met een taal- en onderwijsachterstand door naar een een VVE-locatie: een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal met extra aandacht en begeleiding voor deze kinderen.

Door de achterstanden aan te pakken vergroot het de kansen van de kinderen aan het begin van hun schoolloopbaan aanzienlijk.

Bekijk de nieuwsuitz...

[meer...]

Week van de Zorg en Welzijn 2013

Van 11 tot en met 16 maart 2013 vindt de eerste nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Honderden zorg- en welzijnorganisaties in het hele land openen gedurende deze week hun deuren voor het grote publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector wordt gedaan.

STMG doet ook mee door op vrijdag 15 maart aanwezig te zijn op twee beurzen in Arnhem en Nijmegen. Kom langs en stel alle vragen die u hebt aan onze zorgkanjers!

Beursvloer Arnhem
Datum: vrijdag 15 maart 2013
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Locatie: Stichting de Weerd, Weerdjestraat 168, 6811 JH Arnhem
      &...

[meer...]

STMG breidt haar diensten uit in de gemeenten Rheden en Rozendaal

Onlangs heeft STMG het Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk in de gemeenten Rheden en Rozendaal overgenomen van het failliete Carion.

STMG heeft de aanbesteding gekregen vanuit de gemeente Rheden en voert het Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk uit in deze gemeente. Naast dit geweldige nieuws heeft ook de gemeente Rozendaal aan STMG gedacht en haar gevraagd om de diensten Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk te verzorgen.

Deze overname van diensten is in beide gemeenten in gang gezet. STMG heeft de medewerkers van Carion in dienst genomen, zodat de hulpverlening aan bestaande cliŽnten door kan blijven gaan. Met ingang van 18 maart zijn ...

[meer...]

Vanaf 25 maart zorgsoap Malaika: win een gastrol

Malaika is een soap over werken in de zorg en is vanaf 25 maart iedere werkdag vanaf 19.00 uur te zien op RTL 5. Informatie over de soap is in een eerder nieuwsbericht op intranet opgenomen, lees hier het nieuwsbericht. Houd de kranten, dagbladen, radio en tv in de aanloop naar de start van Malaika in de gaten. Verschillende media zullen er aandacht aan besteden. Ook komt er een uitgebreid interview met Jasmine Sendar in de Magriet.  Wil jij een gastrol winnen? Houd de Facebook en Twitterpagina van Malaika in de gaten. Wil je meedoen als figurant? Klik ...

[meer...]

Nieuwe zomereditie magazine mijnLeven verschijnt vandaag

De nieuwe zomereditie van het magazine mijnLeven wordt vanaf vandaag bij cliŽnten en leden van STMG Ledenservice thuisbezorgd! Bekijk het magazine en het korte filmpje alvast online op deze website.

Het thema van het magazine is zelfredzaamheid met deze keer onder andere: het levensverhaal van de zelfstandig wonende ťn veerkrachtige mevrouw Velthuizen (73) uit Bemmel, moeder Else die vertelt over de ondersteuning aan haar gezin door STMG thuisbegeleiding, artikelen voor jong & oud in de rubriek 'Bewust leven', heerlijke zomerse recepten met verborgen groenten en nog veel meer!

Binnenkort...

[meer...]

Video: Uitleg Hervorming Langdurige Zorg

VWS zet een nieuw communicatiemiddel in om uitleg te geven over veranderingen in de zorg: een 'explanimation'. Via deze moderne vorm van 'sneltekenen' wordt de Hervorming Langdurige Zorg (HLZ) in een kort filmpje toegelicht. De premiŤre was op 15 juli tijdens een Tafel van Vijf-bijeenkomst bij zorginstelling Topaz in Voorschoten. De tekst is ingesproken door staatssecretaris Martin van Rijn. De Explanimation is onderdeel van een uitgebreider communicatietraject over de hervorming van de langdurige zorg.

Bekijk de video via YouTube.

[meer...]