Nieuws | Nieuwsarchief

Studenten HAN onderzoeken

Positieve onderzoeksresultaten bevestigen meerwaarde wijkverpleegkundige In september 2008 werd  in de tweede kamer 'de motie Hamer' aangenomen. Naar aanleiding van deze motie is er een subsidie met de naam ‘Zichtbare Schakel. De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt.’, vrijgemaakt voor extra wijkverpleegkundige inzet in de zogenaamde ‘krachtwijken’ in Nederland. STMG (Stichting Thuiszorg Midden Gelderland) zet nu al bijna 2 jaar ‘Zichtbare Schakels’ in in de Arnhemse wijken Malburgen, Presikhaaf, Het Broek en Klarendal. STMG heeft de lector Martha van Biene van lectoraat Lokale Dienstverlening vanuit Klantperspectief van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen gevraagd om geza...

[meer...]

Stel uw vraag tijdens het twitterspreekuur

Onze wijkverpleegkundigen Zichtbare Schakel zijn gestart met een  twitterspreekuur. Mensen uit Arnhem kunnen via twitter een uur lang vragen stellen over onderwerpen op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. 

Heeft u een twitteraccount? Ga naar www.twitter.com/stmgwijkzuster, volg ons en neem deel aan het twitterspreekuur door in uw tweet #stmgtweetuur te gebruiken. 

Data en tijden
Het twitterspreekuur vindt plaats in de even weken op donderdag van
14.00-15.00 uur.
Heeft u behoefte aan&nb...

[meer...]

Let op voor tekenbeten

Teken komen in het hele land voor in bos, park, hei, duinen of in de tuin.
Van een tekenbeet kunt u ziek worden.
Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest.
Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

Uitgebreide informatie op: http://www.rivm.nl/tekenbeet
Voor kinderen is ook een speciale leerprogramma gemaakt om te downloaden zie : www.teekcontrol.nl

[meer...]

Zomereditie van het magazine mijnLeven is uit!

Heeft u de nieuwe zomereditie van mijnLeven al thuis ontvangen? Op pagina 19 vindt u uw vertrouwde puzzel; deze keer in oranje-sfeer vanwege het EK-voetbal.

Helaas miste de puzzel echter wat punten; namelijk de aanwijzingen die u nodig heeft om de puzzel te kunnen maken. Deze zijn niet opgenomen in het gedrukte magazine. Onze excuses voor dit ongemak.

Klik hier voor de puzzelpagina mét aanwijzingen.

De redactie van mijnLeven wenst u alsnog veel plezier toe met het maken van de puzzel! Het complete magazine van mijnLeven kunt u hier bekijken.

[meer...]

STMG genomineerd voor SBO Borstvoedingsprijs 2012

STMG verdient de prijs omdat STMG de eerste Jeugdgezondheidszorg-instelling is die in 2001 het WHO/UNICEF Zorg voor Borstvoeding-certificaat heeft ontvangen. Verder heeft de afdeling JGZ van STMG meegewerkt om de criteria hiervoor voor Nederland te ontwikkelen.

Of STMG ook gaat winnen, wordt bekend gemaakt tijdens het landelijk congres 'Borstvoeding Bruist' dat op 25 september wordt gehouden.
 
  • Uitgebreide uitleg nominatie STMG voor SBO Borstvoedingsprijs

[meer...]

Op zoek naar een baan in de thuiszorg?

Zie hoe jij betekenis kunt geven aan het leven van onze cliënten in de film Werken bij STMG.

[meer...]

NAH café in Arnhem

Labyrinth, het NAH-café regio Arnhem is er speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Op vrijdag 7 september van 14.00 - 16.30 uur kunt u in Koffiehuis De Oude Doelen, Doelenstraat 26, 6811 CN Arnhem lotgenoten treffen.

Meer weten?
Klik op de flyer voor uitgebreide informatie en hoe u zicht kunt aanmelden.

[meer...]