Nieuws | Nieuwsarchief

Avondkraamzorg

Na een poliklinische bevalling wilt u vast snel weer naar huis. Als u aan het eind van de dag bent bevallen, is het vaak moeilijk om nog kraamhulp te krijgen. Hierdoor moet u vaak nog een nachtje in het ziekenhuis blijven. Bij STMG kunt u tot 22.00 uur 's avonds een kraamverzorgende inschakelen, moeder en kind dienen dan wel voor 20.00 uur thuis te zijn. De kraamverzorgende levert de noodzakelijke zorg voor moeder en kind en zorgt voor goede voorlichting en instructies voor de nacht. Dit komt neer op een zorgduur van ongeveer twee uur. Zo kunt u in de meeste gevallen dezelfde dag weer naar huis!

[meer...]

Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) verhuist naar De Linie in Doesburg

Dankzij een verhuizing kan Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland in Doesburg voortaan alle zorg bieden vanaf ťťn locatie. Voor Verzorging & Verpleging, het consultatiebureau en de spreekuren van diŽtisten, maatschappelijk werk en sociaal raadsliedenwerk kunnen inwoners van Doesburg voortaan terecht bij het nieuwe gezondheidscentrum De Linie (tegenover De Gieterij). Het adres: De Linie 4a, 6982 AZ Doesburg.

Bij de Linie 4a vindt u:
  • Het consultatiebureau voor kinderen van 0-4 jaar werkt (behalve voor het inloopspreekuur) op afspraak. Tijdens het inloopspreekuur op donderdagmiddag van 13.30-14.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties) kunnen ouders met hun kindje binnen lopen. D...

    [meer...]

'Gewichtige' cursus

Is uw kind aan de zware kant voor zijn lengte en leeftijd? Dan is de cursus 'Kinderen met overgewicht' misschien iets voor u en uw kind. De cursus is bedoeld voor kinderen met overgewicht tussen de 9 en 12 jaar ťn hun ouders.

Doel van de cursus is niet om af te vallen, want de kinderen zijn nog in de groei. Als de kinderen groeien en niet zwaarder worden dan vallen ze 'vanzelf' af. Hiervoor is evenwicht nodig tussen wat uw kind eet en hoeveel uw kind beweegt.

Uitgebreidere informatie over deze cursus vindt u bij Voorlichting & ...

[meer...]

Tekenbeet

Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kŠn u ziek maken als de teek langer dan 24 uur op uw huid zit. Geef de teek dus geen kans. Een tekencontrole na een uitstapje in de natuur is een kleine moeite. Heeft een teek u toch te pakken, dan kunt u hem eenvoudig zelf verwijderen

[meer...]

Nieuwe hoofdlocatie STMG

Vanaf maandag 24 november 2008 is het hoofdkantoor van Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland gevestigd in kantoorgebouw het Matserhuis aan de Burgemeester Matsersingel 200 in Arnhem-Zuid.

Het pand van STMG aan het Lange Water is te groot geworden. Door veel efficiŽnter om te gaan met de ruimte in de locaties in de regio, kon STMG bij de keuze van een nieuwe hoofdlocatie uit de voeten met beduidend minder m2.

Na uitgebreide zoektocht in Arnhem is gekozen voor kantoorgebouw het Matserhuis. Dit kantoorgebouw voldoet voor STMG aan een aantal uitgangspunten:

  • Het is flexibel in gebruik, door aanpassingen in meer en minder gebruik m2
  • Vriendelijke uitstral...

    [meer...]

STMG opent winkel in Arnhem

Op maandag 2 maart heeft STMG in samenwerking met EmCart een STMG-winkel geopend aan de Beekstraat 63-65 in Arnhem.

In deze winkel vindt u allerlei producten op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Naast verzorgingsproducten, babyartikelen en fitnessapparaten vindt u in de winkel ook de aanbiedingen van onze ledenvereniging. Leden ontvangen 10% korting op het gehele assortiment (met uitzondering van aanbiedingen).

Een bijzondere winkel om eens binnen te lopen. Misschien voor een leuke attentie voor uzelf of om cadeau te geven aan iemand anders.

Ook voor deskundig advies over zorghulpmiddelen kunt u hier uitstekend terecht. Oo...

[meer...]

Op 22 feb start cursus “LAST VAN STRESS?”

De afdeling maatschappelijk werk van Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland organiseert voor inwoners uit de Liemers en Doesburg een cursus voor mensen die last hebben van spanningsklachten en stressgevoelens en die gemotiveerd zijn om daar wat aan te doen. De cursus start op maandag 22 februari 2010.

Een beetje spanning kan goed zijn, maar als u teveel spanning ervaart of als u zich niet meer kunt ontspannen wordt spanning ongezond. Het evenwicht raakt verstoord en dat kan allerlei klachten met zich meebrengen zoals hoofdpijn, slecht slapen, een zenuwachtig of opgejaagd gevoel, snel geÔrriteerd of lusteloos zijn. Het is belangrijk dat u deze klachten op tijd herkent, want ...

[meer...]