Nieuws

Happy Weight

Bereik en behoud een gezond gewicht met het Happy Weight Plan. Meer weten over Happy Weight? Bestel het proefpakket op www.happyweight.nl.

Proefpakket
In dit proefpakket vindt u uitleg over het programma, ervaringen van andere deelnemers, een gratis opbergmap. Daarbij ontvangt u gratis een taillemeter (t.w.v. € 5,-) en een vetmeter (t.w.v. € 16,95). Voor het proefpakket betaalt u slechts € 5,95.

Happy Weight direct bestellen?
Uiteraard kunt u ook meteen meedoen met Happy Weight. Als u zich bi...

[meer...]

Advies bij u thuis

Met al uw vragen over een beroerte, diabetes, reuma, astma/COPD, dementie en andere chronische ziekten kunt u terecht bij speciaal opgeleide verpleegkundigen. Zij zijn gespecialiseerd in meerdere aandachtsgebieden.

Als u dat wilt, komt de verpleegkundige bij u thuis en bespreekt uw vragen of problemen met u. Zij kan u adviseren en voorlichting geven. uiteraard gebeurt dit in nauw overleg met uw (huis)arts of specialist.

Meer informatie over hierover vindt u bij Zorg bij u thuis onder Advies en Voorlichting.

[meer...]

Vallen? Liever niet!

De afgelopen twee jaar hebben verschillende organisaties met veel succes gewerkt aan het project “Vallen? Liever niet!” dat is opgezet om valincidenten bij thuiswonende ouderen te voorkomen.

Resultaat
Het aantal valincidenten in en om het huis is in de eerste periode met 56% gedaald!! Deze daling zet zich in het daaropvolgende half jaar door. Met het dalen van het aantal opnames is ook het aantal letsels afgenomen. Het project Valpreventie bij Ouderen in Arnhem is daarmee geslaagd! Samenhangende preventie maatregelen ten behoeve van het voorkůmen van vallen hebben succes. Het doel van 10% is ruimschoots overtroffen. Door gebruik te maken van elkaars expertise...

[meer...]

Borstvoeding geven?

Wilt u uw kindje borstvoeding gaan geven of twijfelt u nog? Bent u benieuwd waarom borstvoeding zo goed is voor u en uw baby?

Wij organiseren regelmatig voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding. Ook bieden wij een cursus aan waarin verschillende onderwerpen worden behandeld die van belang zijn bij het geven van borstvoeding.

Meer informatie over de Voorlichtingsavonden over borstvoeding en de cursus 'Alleen het beste' vindt u bij Voorlichting & Cursussen onder het kopje In verwachting.

[meer...]

HKZ/ISO gecertificeerd

Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) heeft opnieuw het HKZ/ISO certificaat behaald. STMG is trots dat de kwaliteit van de geleverde zorg aan de allerhoogste eisen voldoet. De afkorting HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. STMG behaalde in 2002 al voor haar afdelingen Kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg en Dietetiek het HKZ/ISO certificaat. In 2003 volgde de Thuiszorg. Eind 2006 zijn ook het Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk met succes getoetst. Het nieuwe HKZ/ISO certificaat geldt tot 2009 voor alle diensten op het gebied van zorg en welzijn die STMG te bieden heeft. Het is de bevestiging dat STMG haar clienten centraal stelt, haar zaken in...

[meer...]

STMG in Zorgcentrum Onder Eťn Dak in Oosterbeek

Gezondheidscentrum De Dennenkamp wordt de thuisbasis van project ZOED, Zorgcentrum Onder Eťn Dak. Deze samenwerking tussen verschillende zorgverleners en de Gemeente Renkum zorgt ervoor dat er een breed aanbod aan zorg onder een dak te vinden is.

ZOED is een initiatief van een aantal huisartsen in Oosterbeek. Zij zochten samenwerking met de gemeente en andere zorgverleners om tot een efficient gebruik van faciliteiten te komen. In het gezondheidscentrum wordt het Zorgloket van de Gemeente Renkum gevestigd en het biedt plaats aan o.a. huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, consultatiebureau, diŽtetiek, apotheek, psychotherapeuten, pedicure, huidtherapeuten.

Gezondheid...

[meer...]

Burgemeesters op bezoek bij cliŽnten van de Thuiszorg

Bij Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) staat dit jaar op de dag van de Thuiszorg op 26 september 2006 het directe contact tussen gemeentebestuurders en  cliŽnten centraal. Burgemeesters, wethouders en raadsleden van diverse gemeenten uit het werkgebied van STMG gaan onder begeleiding van leden uit het management naar cliŽnten toe. Voor de medewerkers van STMG is dit een goede gelegenheid om te laten zien hoe waardevol hun werk is.

Ook in de turbulente tijd waarin STMG zich bevindt door reorganisaties en de druk van toenemende marktweking in de zorg, acht de organisatie het belangrijk om aandacht te besteden aan de werkzaamheden waar het feitelijk om gaat: ...

[meer...]

Artikel 79 tot 85 van 85
<< Eerste < Vorige 1-13 14-26 27-39 40-52 53-65 66-78 79-85 Volgende > Laatste >>