Nieuws

Jongeren zien meerwaarde in van internethulpverlening

Tijdens de Week van de Jeugdzorg introduceerde het Algemeen Maatschappelijk Werk van STMG internethulpverlening voor jongeren. Leerlingen van het Liemers College kregen gastlessen waarbij de mogelijkheden van de website www.internethulpverlening.nl centraal stond. Hierbij was de boodschap: als je ergens mee zit, praat er (online) over.

Leerlingen zien meerwaarde van internethulpverlening
De gastlessen zijn positief door de leerlingen ontvangen. Uit evaluatie bleek dat de leerlingen overtuigd zijn van de meerwaarde om met iemand te praten als zij ergens mee zitten. Ook zien zij het als een meerwaarde om dit...

[meer...]

Online hulpverlening voor jongeren bij STMG

Tijdens de Week van de Jeugdzorg laat het Algemeen Maatschappelijk Werk van STMG jongeren via interactieve gastlessen kennis maken met online hulpverlening. Via de website www.internethulpverlening.nl kunnen jongeren in die week online hun eigen dossier openen en delen met een maatschappelijk werker. De aftrap van de gastlessen is op donderdag 15 november op het Liemers College in Zevenaar.

Online altijd terecht voor hulp
Het Algemeen Maatschappelijk Werk van STMG heeft verschillende locaties waar jongeren terecht kunnen als zij hulpvragen hebben. Er is echter nu voor hen ook de mogelijkheid om online moeilijkheden te ...

[meer...]

Nieuwe vaardigheidscursus Head Up!

Head Up!
Heb jij last van stress, ben je somber of pieker je veel?
In de cursus Head Up! leer je hoe je met deze gevoelens om kunt gaan. Je leert hoe je door anders denken zelf je gevoel kunt beïnvloeden, hoe je jouw problemen op kunt lossen en hoe je goed voor jezelf op komt. Dit doe je samen in een groep met andere jongeren, zodat je ook van elkaar kunt leren.

Praktische informatie
• Start cursus op 20 november 2012
• De cursus vindt plaats in Zevenaar
• Op dinsdagmiddag na schooltijd van 16:00 tot 17:30 uur
• Acht wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. Vijf voor de kerstvakantie e...

[meer...]

Dag van de Palliatieve Zorg

Zaterdag 13 oktober is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Doel is wereldwijd aandacht te vragen voor de zorg- en hulpverlening voor mensen die oneneeslijk ziek zijn. Dat is palliatieve zorg. In de regio Arnhem doen we mee!

Regionaal Symposium
In samenwerking met Elan biedt het Netwerk Palliatieve Zorg regio Arnhem en de Liemers een inspirerend symposium over palliatieve zorg voor mensen uit niet-westerse culturen. Deelnemers kunnen enkele interessante workshops bijwonen rond dit thema op zaterdag 13 oktober in de Diaconessenkerk in Arnhem (G.A. van Nispenstraat 139). De start is om 9.00 uur en rond 13.00 uur sluiten we af.

Het symposium is voor h...

[meer...]

Wijkgebouw Westervoort verhuist naar nieuwe locatie

Wijkgebouw Westervoort  gaat verhuizen. Met ingang van 13 september verplaatsen wij onze activiteiten m.b.t. Jeugdgezondheidszorg, Verzorging & Verpleging, Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk van Sonnedach 3, te Westervoort naar: Kulturhus De Nieuwhof
Rivierweg 1
6932 KA Westervoort
Dit houdt in dat de afspraken en (inloop)spreekuren van het consultatiebureau, Algemeen Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk, vanaf 13 september op de nieuwe locatie plaatsvinden.

[meer...]

Wijziging spreekuurtijden Sociaal Raadsliedenwerk in Rijnwaarden

Vanaf 1 september zijn de tijden van de inloopspreekuren van Sociaal Raadsliedenwerk in Rijnwaarden
  • elke dinsdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur in het Gezondheidscentrum Lobede,
    B. Daalderopstraat 6 in Tolkamer
  • elke donderdagochtend van 10.30 – 11.30 uur in het Gemeentehuis, Markt 5 in Lobith

Meer weten over het aanvragen van huurtoeslag of het regelen van een scheiding? Voor het antwoord op deze en heel veel andere vragen kunnen inwoners bij ons langskomen tijdens de inloopspreekuren, maar ook bellen via telefoonnummer (0316) 54 18 74. We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt besproken op welke manier wij kunnen ...

[meer...]

NAH café in Arnhem

Labyrinth, het NAH-café regio Arnhem is er speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Op vrijdag 7 september van 14.00 - 16.30 uur kunt u in Koffiehuis De Oude Doelen, Doelenstraat 26, 6811 CN Arnhem lotgenoten treffen.

Meer weten?
Klik op de flyer voor uitgebreide informatie en hoe u zicht kunt aanmelden.

[meer...]

Op zoek naar een baan in de thuiszorg?

Zie hoe jij betekenis kunt geven aan het leven van onze cliënten in de film Werken bij STMG.

[meer...]

STMG genomineerd voor SBO Borstvoedingsprijs 2012

STMG verdient de prijs omdat STMG de eerste Jeugdgezondheidszorg-instelling is die in 2001 het WHO/UNICEF Zorg voor Borstvoeding-certificaat heeft ontvangen. Verder heeft de afdeling JGZ van STMG meegewerkt om de criteria hiervoor voor Nederland te ontwikkelen.

Of STMG ook gaat winnen, wordt bekend gemaakt tijdens het landelijk congres 'Borstvoeding Bruist' dat op 25 september wordt gehouden.
 
  • Uitgebreide uitleg nominatie STMG voor SBO Borstvoedingsprijs

[meer...]

Zomereditie van het magazine mijnLeven is uit!

Heeft u de nieuwe zomereditie van mijnLeven al thuis ontvangen? Op pagina 19 vindt u uw vertrouwde puzzel; deze keer in oranje-sfeer vanwege het EK-voetbal.

Helaas miste de puzzel echter wat punten; namelijk de aanwijzingen die u nodig heeft om de puzzel te kunnen maken. Deze zijn niet opgenomen in het gedrukte magazine. Onze excuses voor dit ongemak.

Klik hier voor de puzzelpagina mét aanwijzingen.

De redactie van mijnLeven wenst u alsnog veel plezier toe met het maken van de puzzel! Het complete magazine van mijnLeven kunt u hier bekijken.

[meer...]

Let op voor tekenbeten

Teken komen in het hele land voor in bos, park, hei, duinen of in de tuin.
Van een tekenbeet kunt u ziek worden.
Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest.
Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

Uitgebreide informatie op: http://www.rivm.nl/tekenbeet
Voor kinderen is ook een speciale leerprogramma gemaakt om te downloaden zie : www.teekcontrol.nl

[meer...]

Stel uw vraag tijdens het twitterspreekuur

Onze wijkverpleegkundigen Zichtbare Schakel zijn gestart met een  twitterspreekuur. Mensen uit Arnhem kunnen via twitter een uur lang vragen stellen over onderwerpen op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. 

Heeft u een twitteraccount? Ga naar www.twitter.com/stmgwijkzuster, volg ons en neem deel aan het twitterspreekuur door in uw tweet #stmgtweetuur te gebruiken. 

Data en tijden
Het twitterspreekuur vindt plaats in de even weken op donderdag van
14.00-15.00 uur.
Heeft u behoefte aan&nb...

[meer...]

Studenten HAN onderzoeken

Positieve onderzoeksresultaten bevestigen meerwaarde wijkverpleegkundige In september 2008 werd  in de tweede kamer 'de motie Hamer' aangenomen. Naar aanleiding van deze motie is er een subsidie met de naam ‘Zichtbare Schakel. De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt.’, vrijgemaakt voor extra wijkverpleegkundige inzet in de zogenaamde ‘krachtwijken’ in Nederland. STMG (Stichting Thuiszorg Midden Gelderland) zet nu al bijna 2 jaar ‘Zichtbare Schakels’ in in de Arnhemse wijken Malburgen, Presikhaaf, Het Broek en Klarendal. STMG heeft de lector Martha van Biene van lectoraat Lokale Dienstverlening vanuit Klantperspectief van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen gevraagd om geza...

[meer...]