Nieuws

STMG neemt deel aan wetenschappelijk onderzoek pijn bij kanker: PIJNSEIN

In het onderzoek PIJNSEIN worden onder andere de effecten onderzocht van vroegtijdige opsporing en behandeling van pijn. Uit de regio nemen zeven ziekenhuizen deel aan dit onderzoek. STMG is de enige thuiszorgorganisatie die deelneemt.

Pijn bij kanker
Pijn is ťťn van de meest voorkomende symptomen van kanker. Tijdens alle fases van deze ziekte, zelfs na genezing, komt pijn vaak voor. Dit kan komen door de kanker zelf, maar ook door de operatie, chemotherapie of bestraling. Als een arts weet dat een patiŽnt veel pijn heeft, kan de pijn bijna altijd verlicht worden. Maar lang niet alle patiŽnten vertellen hun arts of verpleegkundige dat ze pijn hebben. Bovendie...

[meer...]

Persbericht: STMG vereenvoudigt organisatie om wijkgerichte inzet professionals te versterken

De zorg verandert. Het aantal ouderen en kwetsbaren dat thuis verzorgd, verpleegd of ondersteund wordt, zal stijgen. Om de toenemende zorgkosten te beperken wil STMG haar werk zo dicht mogelijk bij de klant organiseren. STMG gelooft dat je samen met cliŽnten, hun naasten en andere betrokkenen in de wijk tot goede oplossingen kunt komen: betere en betaalbare zorg en hulpverlening. Hiervoor past STMG haar organisatiestructuur aan. Zelfstandig werkende wijkteams, goed bekend bij cliŽnt en wijk, staan centraal. Het aantal staf en management functies wordt verminderd.

De plannen voor reorganisatie van management en staf zijn na positief advies van de ondernemingsraad vastgesteld. Invoe...

[meer...]

Nieuwe aflevering Vitaal Journaal over mantelzorg!

De nieuwste aflevering van het ActiZ Vitaal Journaal gaat over mantelzorg. In de loop der jaren is mantelzorg belangrijker geworden en het aantal mantelzorgers gestegen. Op dit moment wordt ongeveer 75% van de zorg in Nederland verleend door mantelzorgers. In het Vitaal Journaal meer hierover.

Mantelzorg is langdurige, onbetaalde zorg voor zieke familie of vrienden. Heel erg belangrijk en misschien wel onmisbaar in de toekomst. In het Vitaal Journaal wordt aan Nederlanders aan op straat gevraagd of zij bereid zijn voor anderen te zorgen indien nodig.
In deze aflevering geven een aantal personen uit de zorg antwoord op vragen als ‘wanneer ben je eigenlijk mantelzorger?’ en ‘g...

[meer...]

Stickeractie STMG Personenalarmering groot succes!

De sticker Personenalarmering is afgelopen zomer verstuurd en heel positief ontvangen door klanten van STMG. Zij vonden het ‘een super idee’ en plakten enthousiast de sticker bij of op hun voordeur. Door deze sticker is het duidelijk dat er een alarm in de woning aanwezig is en dat er snel hulp ingeschakeld kan worden. Dat geeft een veilig gevoel en houdt eventuele indringers op afstand.

Ontvang een tweede sticker
Met personenalarmering hebben mensen 24 uur per dag hulp binnen handbereik. Klanten van STMG geven aan dat ze zich door de stickeractie er ook bewust van zijn dat het een werking heeft tegen eventuele indringers. Ze zijn zo enthousiast over het initiatief da...

[meer...]

Vernieuwd werken

De wijkverpleegkundigen werken op een nieuwe manier, breed kijkend en handelend als spil in de wijk. Zij proberen het vertrouwen van wijkbewoners te winnen en hen te motiveren tot (zelf)zorg. Ook zijn er wijkverpleegkundigen in de wijk werkzaam met affiniteit voor andere culturen en talen. Voor de bewoners, de huisartsen en de wijkservicepunten is de wijkverpleegkundige het zichtbare en persoonlijke aanspreekpunt. De wijkverpleegkundige werkt aan een betere afstemming van zorg en kwaliteit van leven voor bewoners in de wijk.

Bekijk de film Zichtbare Schakel van STMG...

[meer...]

Video: Uitleg Hervorming Langdurige Zorg

VWS zet een nieuw communicatiemiddel in om uitleg te geven over veranderingen in de zorg: een 'explanimation'. Via deze moderne vorm van 'sneltekenen' wordt de Hervorming Langdurige Zorg (HLZ) in een kort filmpje toegelicht. De premiŤre was op 15 juli tijdens een Tafel van Vijf-bijeenkomst bij zorginstelling Topaz in Voorschoten. De tekst is ingesproken door staatssecretaris Martin van Rijn. De Explanimation is onderdeel van een uitgebreider communicatietraject over de hervorming van de langdurige zorg.

Bekijk de video via YouTube.

[meer...]

Nieuwe zomereditie magazine mijnLeven verschijnt vandaag

De nieuwe zomereditie van het magazine mijnLeven wordt vanaf vandaag bij cliŽnten en leden van STMG Ledenservice thuisbezorgd! Bekijk het magazine en het korte filmpje alvast online op deze website.

Het thema van het magazine is zelfredzaamheid met deze keer onder andere: het levensverhaal van de zelfstandig wonende ťn veerkrachtige mevrouw Velthuizen (73) uit Bemmel, moeder Else die vertelt over de ondersteuning aan haar gezin door STMG thuisbegeleiding, artikelen voor jong & oud in de rubriek 'Bewust leven', heerlijke zomerse recepten met verborgen groenten en nog veel meer!

Binnenkort...

[meer...]

Vanaf 25 maart zorgsoap Malaika: win een gastrol

Malaika is een soap over werken in de zorg en is vanaf 25 maart iedere werkdag vanaf 19.00 uur te zien op RTL 5. Informatie over de soap is in een eerder nieuwsbericht op intranet opgenomen, lees hier het nieuwsbericht. Houd de kranten, dagbladen, radio en tv in de aanloop naar de start van Malaika in de gaten. Verschillende media zullen er aandacht aan besteden. Ook komt er een uitgebreid interview met Jasmine Sendar in de Magriet.  Wil jij een gastrol winnen? Houd de Facebook en Twitterpagina van Malaika in de gaten. Wil je meedoen als figurant? Klik ...

[meer...]

STMG breidt haar diensten uit in de gemeenten Rheden en Rozendaal

Onlangs heeft STMG het Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk in de gemeenten Rheden en Rozendaal overgenomen van het failliete Carion.

STMG heeft de aanbesteding gekregen vanuit de gemeente Rheden en voert het Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk uit in deze gemeente. Naast dit geweldige nieuws heeft ook de gemeente Rozendaal aan STMG gedacht en haar gevraagd om de diensten Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk te verzorgen.

Deze overname van diensten is in beide gemeenten in gang gezet. STMG heeft de medewerkers van Carion in dienst genomen, zodat de hulpverlening aan bestaande cliŽnten door kan blijven gaan. Met ingang van 18 maart zijn ...

[meer...]

Week van de Zorg en Welzijn 2013

Van 11 tot en met 16 maart 2013 vindt de eerste nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Honderden zorg- en welzijnorganisaties in het hele land openen gedurende deze week hun deuren voor het grote publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector wordt gedaan.

STMG doet ook mee door op vrijdag 15 maart aanwezig te zijn op twee beurzen in Arnhem en Nijmegen. Kom langs en stel alle vragen die u hebt aan onze zorgkanjers!

Beursvloer Arnhem
Datum: vrijdag 15 maart 2013
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Locatie: Stichting de Weerd, Weerdjestraat 168, 6811 JH Arnhem
      &...

[meer...]

Succesvolle aanpak taalachterstand jonge kinderen

De gemeente Arnhem loopt voorop met haar VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) beleid. Als partner heeft Jeugdgezondheidszorg van STMG hierin een actieve rol.

Jeugdverpleegkundigen van het consultatiebureau informeren ouders over de mogelijkheden van Voor- en Vroegschoolse Educatie. Indien nodig verwijzen zij jonge kinderen met een taal- en onderwijsachterstand door naar een een VVE-locatie: een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal met extra aandacht en begeleiding voor deze kinderen.

Door de achterstanden aan te pakken vergroot het de kansen van de kinderen aan het begin van hun schoolloopbaan aanzienlijk.

Bekijk de nieuwsuitz...

[meer...]

STMG neemt Personenalarmering over van SWOA

Per 10 januari 2013 heeft STMG alle klanten die gebruikmaken van de dienst Personenalamering van SWOA overgenomen. Gezamenlijk kiezen STMG en SWOA hiermee voor het belang van de klant. STMG heeft al veel klanten in de regio en ook omdat STMG naast personenalarmering professionele zorgachterwacht kan leveren. Veel klanten maken ook gebruik van andere diensten van STMG zoals persoonlijke verzorging of hulp bij het huishouden. Dit betekent dat klanten steeds met dezelfde organisatie te maken hebben.

Personenalarmering, altijd hulp binnen handbereik!

[meer...]

mijnLeven wintereditie 2012 is deze week verschenen

In de nieuwe editie staat het thema mantelzorg centraal. Met tips voor mantelzorgers; want zorgen voor een ander begint bij uzelf, een cursus 'Samen zorgen' en natuurlijk persoonlijke verhalen van mantelzorgers. Zoals het verhaal van Yvette en Youri die samen met hun familie de zorg voor opa op zich namen en Agnes die al een hele tijd mantelzorger is voor haar moeder.

Verder is onder andere de werkdag van verpleegkundige Zichtbare Schakel Dina Tunc in beeld gebracht en is er dit keer gekozen voor feestelijke recepten zoals het Nederlandse 'knijpertje' (of kniepertje).

Bekijk het magazine digitaal en de filmpjes waarin Agnes en Youri kort over hun rol als mantelzor...

[meer...]